De Thaise keuken: geliefd en gezond

Maak uw eigen Thaise gerechten met de gemaksproducten van ONOFF SPICES

Maak uw eigen Thaise gerechten met de gemaksproducten van ONOFF SPICES

Grote variatie

De Thaise keuken is bijzonder gevarieerd,
en staat wereldwijd bekend als hoogstaand en gezond.


Een kijkje in de keuken

 • ONOFF

  Menukaart

  Wanneer je in Thailand een menukaart opent, valt meteen de enorme hoeveelheid verschillende gerechten op. De meest bekende zijn: Tom Yam soep, een zuur-pittige soep, vaak bereid met garnalen; Tom Kha soep, een mild-romige kokossoep, vaak bereid met kip; Massaman-curry, een (meestal) niet-pittige curry met diverse kruiden; Som Tam, een salade van onrijpe papaja, en tenslotte Pad Thai, gebakken rijstnoedels met onder meer taugé en garnalen.

 • ONOFF

  Gevarieerde smaken

  Vaak wordt Thais eten geassocieerd met pittig. Dat is slechts ten dele waar. De enorme variatie van smaken en ingrediënten is juist de reden waarom de Thaise keuken zo populair is. Zoet, zuur, zout, pittig en af en toe ook bitter, er is altijd voor ieder wat wils. Deze gevarieerdheid is ontstaan door invloeden vanuit de diverse windstreken rondom Thailand. Zo komen sojaproducten en (rijst)noedels oorspronkelijk uit China, de zonder kokosroom bereide curry’s uit India, en de met kokosroom bereide curry’s uit Sumatra en Cambodja.

 • ONOFF

  Rijst als basis

  De basis van de Thaise keuken is rijst, in alle soorten en maten en op alle denkbare manieren bereid, gestoomd, gebakken, gekookt, als soep, als kleefrijst, of verwerkt tot bijvoorbeeld noedels. De rijst wordt ofwel in het gerecht verwerkt, of apart erbij geserveerd. Vrijwel alle ingrediënten in de gerechten zijn vers. Er wordt weinig olie gebruikt en de maaltijden worden in korte tijd op hoog vuur bereid. Allemaal redenen waarom de Thaise keuken over het algemeen als gezond wordt ervaren.

 • ONOFF

  Vegetarische keuken

  Ondanks dat in veel Thaise gerechten kip, eend, varkensvlees, rundvlees, vis, garnalen of andere zeevruchten worden verwerkt, is de Thaise keuken zeker ook geschikt voor vegetariërs. Door de samenstelling van de gerechten en de manier van bereiden, is het heel eenvoudig om de voor vegetariërs ongewenste ingrediënten weg te laten en eventueel te vervangen door andere producten. ONOFF SPICES heeft daarom in al haar currypasta’s, soepen, woksauzen géén vissaus of oestersaus toegevoegd, zodat deze geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Ook twee van onze sambalproducten zijn geschikt voor vegetariërs.

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: enquiry@onoffspices.com

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu