• Tom yam
  de beroemde Thaise soep...


  Een soep vol van smaak: kruidig, pikant, fris-zuur en geurig.
  Veel variaties in de bereiding: met garnalen, kip, varkensvlees of champignons.
  Als bouillon of als romige soep met kokosroom.


  Lees de overheerlijke recepten...De krachtige combinatie van authentieke kruiden en milde specerijen maakt dit gerecht zo bijzonder.

Na de pad thai is de tom yam het meest populaire gerecht in de Thai top 10!

Voor het bereiden en op smaak brengen van dit lekkere gerecht gebruiken we
o.a. de volgende onoff spices! producten:

Thaise
Tom yam soep

Thaise
kokosroom

Thaise
vissaus

Tom yam is een van de bekendste Thaise gerechten: heerlijk aromatisch met citroengras en kaffir limoenbladeren. De soep ontleent zijn naam aan het Thaise ‘koken’ (tom) en 'mixen' (yam). Een tom yam soep met zijn intense combinatie van diverse smaken is een vloeibare versie van de meest essentiële elementen van de Thaise kookkunst.

We hebben twee heerlijke recepten voor je: een heldere tom yam met kip, en een romige versie met garnalen...

Lees onderstaand de recepten.

Tom yam als bouillon (heldere soep) en tom yam met kokosroom

Bouillon

 • Volgens boeken over de geschiedenis van tom yam heeft de soep zich ontwikkeld ten tijde van een overvloed aan zoetwatergarnalen. Gekookt in water geven de garnalen de bouillon een krachtige smaak en nadat koks begonnen te experimenteren met het toevoegen van lokale Thaise kruiden werd de smaak meer in evenwicht gebracht. De bouillon werd naast de garnalen en kruiden getrokken met een mooi aroma van limoenblaadjes, citroengras, en laos.
 • Met garnalen, vlees of champignons

  • Er zijn twee soorten tom yam - met heldere bouillon en een met een romiger ondoorzichtige bouillon. De Thaise kokosroom van onoff spices! is uitstekend geschikt voor de romige variant. Tom yam kan geserveerd worden met zowel kip (kai), varken (moe) als garnalen (kung). Voor vegetariërs is er de tom yam hed (met champignons).
  • Gezond

   • De tom yam soep is niet alleen overheerlijk maar ook ook gezond! Traditionele Thaise geneesmiddelen, die meestal afkomstig zijn van inheemse planten die in het wild worden gevonden, waren eeuwenlang betrouwbare geneesmiddelen. De ingrediënten die bij de Thaise keuken gebruikt worden, bieden vaak deze medicinale voordelen. Onderzoek naar deze populaire Thaise soep toont aan dat door de natuurlijke ingrediënten hij eigenschappen bevat die verkoudheid en griep kunnen voorkomen. Tom yam verbetert ons immuunsysteem. De toevoeging van kokosroom verhoogt de voedingswaarde.

Organic App

 In Thailand wordt de tom yam meestal geserveerd in een hot pot als complete
  maaltijd voor het hele gezin... Zo blijft de soep warm en verspreidt het aroma zich.

Tom yam. De naam van deze bekende soep is een (internationaal) begrip. Een bekende actiefilm uit 2005 heeft als titel: ‘Tom Yam Gung’. En de financiële crisis in Azië van 1997, die in Thailand is begonnen, wordt de ‘Tom Yam Kung Crisis’ genoemd.

Moeilijk te bereiden en dan ook nog eens de juiste biologische ingrediënten vinden? Niet met de biologische gemaksproducten van onoff spices! Met onze biologische producten zet u in een handomdraai een heerlijke authentieke Thaise maaltijd op tafel.


Een belangrijk deel van elke soep is natuurlijk zijn vloeibare basis en met tom yam is dit niet anders. Er zijn twee versies: één met heldere bouillon en één met kokosroom toegevoegd om de soep romig te maken. Een goede en smakelijke basis hiervoor is kippenbouillon.

Onderstaand vind je de heerlijkste recepten voor een smakelijke tom yam...
About us

SPECIAL - Tom yam – de nummer 2 in de Thai top 10...Recept: Thaise tom yam kung (garnalen) met kokosroom

   Voorbereiding: 10 minuten

   Bereidingstijd: 10 minuten

   2 Personen


Ingrediënten:

 • 0,7 liter kippenbouillon, visbouillon of groentebouillon
 • 6 schoongemaakte tijgergarnalen
 • Blikje Thaise kokosroom van onoff spices!
 • 50 gram paddenstoelen naar keuze
 • 1 kleine ui, grof gesneden
 • 1 grote tomaat in stukken.
 • 1 Spaanse peper in grove ringen
 • Sap van 3 uitgeknepen limoenen
 • Zakje biologische tom yam soep van onoff spices!
 • Twee eetlepels biologische vissaus van onoff spices!
 • Verse koriander blaadjes

Bereiding:

Doe de bouillon in een grote pan. Als de bouillon kookt het vuur lager zetten en het blikje biologische onoff spices! kokosroom al roerend toevoegen. Voeg het zakje biologische onoff spices! tom yam soep toe en laat de soep eventjes zachtjes koken. Voeg de schoongemaakte garnalen en de andere ingrediënten en groenten toe. Laat op een laag pitje koken tot het geheel gaar is (de garnalen zijn na ongeveer 3 minuten gaar als ze roze worden). Voeg voor het serveren blaadjes koriander toe.


Nog even je aandacht voor "Wist je dit?" - elke keer wordt een actueel thema belicht...

De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod waarmee je jouw kennis op het biologische vlak en productkennis kan vergroten.

Wist je dit?

Je hebt het vast weleens meegemaakt. Een hap van moeders erwtensoep roept fijne (of minder fijne) jeugdherinneringen op. De smaakzin is een van de vijf klassieke zintuigen van de mens. De primaire, fundamentele smaken zijn: zoet, zuur, bitter, zout en umami. Umami geeft de indruk van hartigheid. Onno Stienen van onoff spices! maakt vaak gebruik van gefermenteerde ingrediënten. Rene Redzepi (chefkok/ eigenaar restaurant Noma) stelt: “Door te werken met gefermenteerde ingrediënten krijg je veel meer umami in je gerechten.” Volgens sommige onderzoekers is er een zesde smaak: vet. Maar er is veel meer als het gaat om smaak. Bij het proeven speelt ook de waarneming van de structuur (krokant of slap, mals of taai), de temperatuur en de kruidigheid van het eten een belangrijke rol. In: “Hoe de hersenen smaak construeren” laat neurobioloog Gordon Shepherd zien hoe je hersenen op basis van talloze indrukken een complex smaakbeeld creëren. Het begint met een herinnering aan het eten waardoor de speekselklieren worden geactiveerd. Terwijl je het eten naar je mond brengt, zie je de kleuren, de vormen en ruik je de geuren. Daarna geven het kauwen, het geluid en het gevoel in de mond nog meer informatie. De smaakpapillen (receptoren) op je tong nemen de primaire smaken waar en tijdens het kauwen en slikken komen er vluchtige stoffen vrij die met name in je neusholte komen. Je hersenen combineren ten slotte alle zintuiglijke informatie tot een smaakervaring. “We denken dat smaak uit de mond komt, maar het grootste deel komt (..) van geuren, die door receptoren in de neus worden herkend. Zo bouwen we in de hersenen een ‘geheugen’ op voor latere smaakervaringen.”

onoffspices!

Hoogwaardige biologische gemaksproducten.

Een snelgroeiend Nederlands bedrijf dat in Thailand kwalitatief hoogwaardige, 100% natuurlijke en biologische Thaise gemaksproducten maakt voor de bereiding van authentiek Thaise curry’s, soepen en roerbakgerechten.

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

  +31 103073250

   +31 103073250

   onoff spices! BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

© 2016-2017 onoffspices! All Rights Reserved. Designed by DD Dutch©Design