• Lekker Thais wokken
  heerlijk en gezond!


  Lees de nieuwe wok en groene curry recepten...Waarom wokken zo gezond is?

Bij wokgerechten verhit je de ingrediënten maar kort.
Door het snelle verhitten worden vis, vlees en groenten maar eventjes gegaard,
zo blijven er meer vitaminen en een lekkere bite over, echt supermakkelijk
met de woksauzen van ONOFF SPICES

Our Team

Thaise noodle
woksaus pad thai

Our Team

Thaise basilicum woksaus kaprao

Our Team

Thaise woksaus
zoet zuur

Our Team

Thaise woksaus
zwarte peper

Dompel jezelf onder in Thaise sferen
met de verrukkelijke woksauzen
van ONOFF SPICES

Thailand is een culinaire smeltkroes die is uitgegroeid tot een van de meest heerlijke
en geliefde keukens ter wereld. Onno Stienen verzamelde recepten
uit meest afgelegen dorpen en de populairste restaurants.
Smaken die je terugvindt in de biologische woksauzen van onoffspices!


Afgebeeld: Thaise wokschotel met biefstuk en eiernoedels - recept vind je onderaan de pagina...

Een korte geschiedenis van één van de meest populaire Thaise wok gerechten...

De evolutie van PAD THAI

 • Pad thai is ontstaan na een nationale kookwedstrijd. In de late jaren dertig van de vorige eeuw kwam Plaek Phibunsongkhram, of Phibun, in Thailand aan de macht. De nieuwe leider van Thailand wilde zich onderscheiden van zijn voorgangers. Hij probeerde dit op een aantal verschillende manieren te doen, zoals het veranderen van de naam van het land van Siam naar Thailand. Een andere manier waarop hij het land wilde transformeren in de hoop om de identiteit en cultuur te definiëren, was door een kookwedstrijd te organiseren voor een nieuw nationaal gerecht van Thailand. Iedereen mocht meedoen, van topkok tot huisvrouw... Het resultaat: pad thai.
 • Alle smaken vertegenwoordigd

  • Er worden geen smaken weggelaten bij de bereiding van de meeste gerechten in Thailand. Pittige, zure, zoete, zoute en bittere smaken komen allemaal aan bod in één enkel gerecht. Pad thai is daarop geen uitzondering.
  • Eenvoudig te bereiden met de biologische woksaus pad thai van onoffspices!

   • Tegenwoordig is pad thai overal te vinden in Thailand. Van de bergen in het noorden tot in de bruisende straten van Bangkok is er geen tekort aan dit populaire gerecht. Pad thai wordt meestal bereid met garnalen en tofu, maar er zijn veel variaties. Het kan met kip, rund- of varkensvlees en zelfs zonder vlees bereid worden. Ongeacht je voorkeur: geniet van deze heerlijke maaltijd bereid met de biologische onoffspices! noedel woksaus pad thai.

Organic App

Weet je het nog? We herhalen het nog even... Het is Onno Stienen gelukt om een evenwichtige lijn van vier biologische woksauzen samen te stellen, die samen de belangrijkste Thaise smaken vertegenwoordigen. Net zo bekend als de Thaise zoetzure woksaus, is de Thaise noedels woksaus pad thai. Perfect geschikt voor Thailands meest gegeten noedelgerecht: inderdaad, de op deze pagina besproken pad thai. Uitgesprokener is de ‘echt pittige’ Thaise basilicum woksaus kaprao. Met Thaise basilicum, die - anders dan de Europese – fris anijsachtig smaakt. Onno Stienen is ook trots op zijn nieuwe Thaise zwarte peper woksaus: ‘Die is heerlijk warm-pittig van smaak. Heel anders dan wanneer je rode peper gebruikt.’

De Thaise woksauzen van ONOFF SPICES hebben dankzij lokale ingrediënten de authentieke smaak van het Land van de Glimlach - maar overtreffen het origineel in samenstelling. De sauzen zijn behalve suiker- en zoutarm ook lactose- en glutenvrij, vegetarisch en biologisch. Onno Stienen: ‘Bovendien gebruiken we rijstvliesolie in plaats van omstreden palmolie waarvan de productie ten koste gaat van bosgebieden.’

Alle ingrediënten van de nieuwe woksauzen staan in procenten nauwkeurig op de etiketten. Ook de voedingswaarden worden vermeld. Onno Stienen gaat bewust verder dan wat verplicht is. ‘Ik wil open zijn. Je leest op onze flesjes wat je eet. En omdat de etiketten transparant zijn, zie je ook wat je koopt.’About us

Nieuwsbrief special: Thaise groene curry


Groene curry


Thaise groene curry is een van de populaire curry gerechten waar niet alleen de Thai van genieten. Het gerecht wordt normaal gesproken bereid door verse groene groenten met vlees te combineren. Volgens de algemene opvatting wordt groene curry geassocieerd met kip, maar tegenwoordig zie je ook ingrediënten zoals garnalen, rundvlees, varkensvlees en visballetjes. De curry wordt Gaeng Keow Wahnin Thai genoemd, dat vertaald wordt als "Zoete Groene Curry". Groene curry is even warmer in smaak als zijn rode tegenhanger. Met de Thaise groene currypasta van onoffspices! makkelijk en snel te bereiden. Het heerlijke gerecht wordt gegeten met gestoomde Jasmijn rijst.


Onderstaand vind je het recept.


NIEUW! - Heb je al gekeken? Volg ons op Instagram - bekijk de foto's...

Nog even je aandacht voor "Wist je dit?" - elke keer wordt een actueel thema belicht...

De meest uiteenlopende onderwerpen komen aan bod waarmee je jouw kennis op het biologische vlak en productkennis kan vergroten.

Wist je dit?

Dat al onze verpakkingen BPA-vrij zijn? Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die in veel verpakkingsmateriaal van voedsel zit. Je moet dan denken aan hard plastic flessen en blikjes. Wat is het probleem met BPA? Vanuit de verpakking kan het BPA in ons voedsel komen. Als je te veel BPA binnenkrijgt is dat schadelijk voor de lever, de nieren, voor de vruchtbaarheid en het heeft mogelijk effect op de hormoonhuishouding. Je moet echter wel hoeveelheden binnenkrijgen die ruim boven de Europese norm liggen (0,004 milligram BPA per kilo lichaamsgewicht). De EFSA, European Food Safety Authority, geeft als algemene conclusie in ‘Scientific opinion on bisphenol A’ (2015): “…. that BPA poses no risk to human health from foodstuffs because current levels of exposure are well below the t-TDI of 4 µg/kg of bw/day.” Maar toch zijn er al landen in Europa die een verbod op BPA in verpakkingsmaterialen hebben ingesteld. Wij van ONOFF SPICES nemen het zekere voor het onzekere en zorgen ervoor dat al onze verpakkingsmaterialen geen BPA bevatten.

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: info@onoffspices.nl

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu