Vegetarisch in Thailand

Organic App

Elk najaar, een beetje afhankelijk van de Chinese kalender, maar altijd in oktober, wordt er in Thailand een groot vegetarisch festival gehouden...

  • Van Phuket tot Chiang Mai wordt de nadruk op gerechten zonder vlees en vis gelegd. Het is al bijna 200 jaar een goed gebruik in Phuket, waar ooit een gezelschap van Chinese operazangers neerstreek om Chinese arbeiders te vermaken. Nadat er een epidemie uitbrak en er doden vielen, dacht men dat dit gebeurde omdat de Chinezen te weinig respect voor de goden hadden getoond. Daarom werd besloten elk jaar negen dagen geen vlees of vis te eten. In Bangkok wordt het feest het uitbundigst in Chinatown gevierd. Yaowarat, de belangrijkste straat wordt deels afgezet voor de feestelijkheden. Er staan overal kraampjes met lekkernijen, er is muziek (Chinese opera) en een parade. Is zo'n festival dan nodig, denk je misschien. Ja, toch wel. Ondanks de rijkdom en veelzijdigheid van de Thaise keuken hebben vegetarische gerechten nog niet overal een plek op de menukaart gekregen. Waarschijnlijk omdat het Thaise Theravada boeddhisme het monniken niet verbied om vis, varken en kip te eten, mits het dier niet speciaal voor de monniken is geslacht. De Thaise boeddhisten gaan er niet van uit dat Boeddha het eten van dieren heeft afgeraden. Toch vind je, als gevolg van de groeiende vraag, steeds meer vegetarische restaurants (te herkennen aan de gele cirkel met rode letters). Daar komt bij dat als je er om vraagt er altijd genoeg mogelijkheden voor een heerlijke maaltijd zonder vlees (en vis) zijn. Zo komt de veelzijdigheid van de Thaise keuken toch weer van pas.

onoff spices

ONOFF SPICES maakt natuurlijke en biologische kant-en-klare Thaise soepen, currypasta's en woksauzen voor Europese fijnproevers. De productie is duurzaam, met oog voor de natuur.

Lees verder...

EU Certificaat

We Are Certified

Contact

  Stuur ons een Email: enquiry@onoffspices.com

  +31 103073250

   +31 103073250

   ONOFF SPICES BV
Postbus 8090
3301 CB Dordrecht

Follow us

Mobiel Menu